Studiefinanciering

We zijn deze website vanzelfsprekend gestart om je te informeren over studentenleningen. Toch leek het ons prettig voor de bezoeker om wat meer informatie te krijgen over geldzaken rondom een student. Een belangrijk onderdeel daarvan is de studiefinanciering. Studiefinanciering is een maandelijks bedrag dat een student op zijn rekening gestort krijgt door de overheid. Het is dus een soort helpende hand van de staat, ontzettend lekker. De hoeveelheid van dat geldbedrag hangt van verschillende factoren af, onder andere je thuissituatie en je inkomen op dit moment spelen parten. Het is van groot belang dat je je studiefinanciering goed geïnformeerd achterna gaat zodat je geen geld misloopt. Wij hopen je daarbij te helpen, zodat je naast een lening ook een aardig bedrag gratis krijgt. Want wees eens eerlijk, willen we dat niet allemaal?

DUO

DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs en DUO maakt deel uit van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Kortom: DUO is de overheid. Bij deze instantie kun je je studiefinanciering aanvragen. Zoals je op de website ziet gaat die procedure aan de hand van een aantal vragen. Welke opleiding doe je? Hoe oud ben je? Hoeveel verdienen je ouders? Antwoorden op dat soort vragen bepalen hoeveel geld je krijgt als studiefinanciering. Je hoeft dus alleen even de vragen op de site te beantwoorden en de uitkomst volgt vanzelf. Makkelijker kan niet.

Geen addertje onder het gras

Bij dit soort berichten over ‘gratis geld’ krijg je direct het idee dat er een addertje onder het gras zit. Maar dat is bij studiefinanciering absoluut niet het geval en daar is een simpele reden voor: dit wordt aangeboden door de overheid, niet door een commerciele instantie. Je kunt daarom met een gerust hart achter de stufi aangaan, je wordt niet in de maling genomen. Het is een maandelijkse bijdrage van de staat aan jouw portemonnee, daar moet je toch wel interesse in hebben.