Verantwoord lenen

Geld lenen is natuurlijk niet altijd verstandig, maar in bepaalde gevallen wel noodzakelijk. Een aantal zaken zijn heel belangrijk als je een lening wenst af te sluiten. Je wilt natuurlijk niet in de problemen komen als je je schuld gaat aflossen.
Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander twee leningen op zijn naam heeft staan. We hebben er blijkbaar dus geen moeite mee om een lening af te sluiten. Dit blijkt ook uit het feit dat ruim 10 miljoen mensen geregistreerd staan bij Bureau Krediet Registratie. Als je van plan bent om een lening af te sluiten, dan is het verstandig om met een met een aantal zaken rekening te houden. Hieronder enkele tips voor geldleners.

Vergelijk voorwaarden en leenrente

Het is verstandig om, voordat je een lening afsluit, goed naar de rentes en voorwaarden te kijken. Zo kun je beter bij meerdere kredietverstrekkers een offerte aanvragen. Lees ook altijd goed de voorwaarden door. Hier zitten soms grote verschillen in.

Pas ook op voor acties en trap niet in mooie verkooppraatjes. Zeker bij een doorlopend krediet kunnen acties gevaarlijk zijn. Een doorlopend krediet kent namelijk een variabele rente. Het kan zomaar gebeuren dat na het verstrijken van de actie, de rente fors verhoogd wordt. Daarnaast is het verstandig om jezelf niet te diep in de schulden te steken. Zorg ervoor dat je je lening altijd kunt aflossen en probeer ook nog te sparen. Zo heb je bij onverwachte uitgaven, altijd wat geld achter de hand en hoef je niet opnieuw een lening af te sluiten.