Studenten lenen gemiddeld 365 Euro per maand

Studenten lenen 365 euro per maand maar laten voordeel liggen

Van alle studenten aan het HBO en de Universiteit heeft ruim 33% een studentenlening afgesloten. Gemdideld ontvangen zij 365 euro per maand aan lening. Uitgaande van een student die vier jaar studeert levert dit een studieschuld van ruim zeventien en een half duizend euro op. Hier is de rente nog niet bij meegeteld!

Er is onderzoek gedaan door Nibud onder ruim drieduizend studenten aan hogescholen en universiteiten. Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat 12% van de studenten geen zorgtoeslag aanvragen. Dit terwijl ze hier wel recht op hebben. Daarnaast doet zelfs een kleine 20% van de studenten geen belastingaangifte. Dit is allemaal “gratis geld” wat de studenten laten liggen.

Geld lenen als student

Ben je student en wil je geld lenen? Kijk dan eerst of er eenvoudige manieren zijn om aan geld te komen zonder jezelf in de schulden te steken. Check de basisbeurs, kijk of je recht hebt op zorgtoeslag en vul altijd een TJ-biljet in of doe op een andere wijze belastingaangifte. Alles wat je niet hoeft te lenen, hoef je ook niet terug te betalen!