Internetsparen

Internetsparen voor studenten

Internetsparen, het is gemakkelijk snel en de meeste studenten zullen waarschijnlijk nooit anders gedaan hebben. Simpelweg met je pc, laptop, tablet of smartphone al je (spaar)geld beheren en overschrijvingen doen. Nu je echter student geworden bent kan het interessant zijn om te kijken of er banken zijn die met de speciale ‘studentenpakketten’ je een voordeliger tarief kunnen geven voor de bankzaken. Een klein verschil aan spaarrente kan jaarlijks al een groot verschil maken bij je spaarcenten, daar komt bij dat de kosten bij de diverse banken flink kunnen verschillen en je op deze wijze ook maandelijks meer over kunt gaan houden. De internetspaarrekeningen hebben vaak de volgende eigenschappen:

  • Vrij opnemen
  • Geen minimale inleg benodigd
  • Eenvoudig overboekingen doen met je computer of mobiele telefoon
  • Er worden geen papieren bankafschriften verstuurd

Voor de meeste studenten zal het niet ontvangen van papieren bankafschriften geen probleem zijn, je kunt simpel en snel deze afschriften uitprinten bij het internetbankieren. Daarnaast zijn het vrij opnemen en het feit dat je geen minimale inleg hoeft te doen interessante eigenschappen. Tel daarbij op dat de kosten van deze studentenrekeningen vaak lager zijn en je weet dat je op deze wijze maandelijks een flinke besparing kunt gaan krijgen.

Studenten Internetspaarrekening openen

De kosten voor internetsparen kunnen voor banken lager gehouden worden aangezien deze er ook minder werk aan hebben. Je regelt immers de meeste zaken gewoon zelf zonder tussenkomst van een persoon bij de bank. Twijfel je over overstappen dan is het raadzaam je niet blind te staren op de diverse welkomstcadeaus, deze lijken aantrekkelijk maar als de maandelijkse kosten hoog zijn dan is dit voordeel snel vergeten. Kijk dus in eerste instantie naar de kosten van bijvoorbeeld rood staan of de credit card. Heeft de bank daarbij ook nog een gunstige rente dan is dat helemaal mooi meegenomen. De persoonlijke situatie verschilt per student en daarom is het goed de diverse pakketten te bestuderen zodat je zeker weet dat je het juiste pakket voor jouw situatie afsluit. Uiteraard wil je na het studentenleven ook meteen een goede start maken en een hoge spaarrente kan je zuurverdiende spaargeld laten stijgen zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Neem dus altijd een weloverwogen keuze bij het afsluiten van een studentenpakket bij één van de vele banken.