Sparen

Geld sparen als Student

Het hoofdthema van deze website zijn studentenleningen. Naast geld lenen is het als student veel verstandiger om geld te sparen. Op het moment dat je meer geld verdient dan dat je uitgeeft kan je sparen. Tijdens de zomer doen studenten vaak vakantiewerk waardoor er meer geld binnenkomt dan dat er uitgaat. Dit is het ideale moment om te gaan sparen.


Wat is een spaarrekening?

Bij het gebruik van een spaarrekening betaalt de bank rente over het gespaarde geldbedrag. Geld dat op een betaalrekening staat daarover wordt meestal geen rente betaald. Bij de meeste betaalrekeningen is het mogelijk om een internetspaarrekening te openen. Door geld wat je niet direct nodig hebt op de spaarrekening te zetten ontvang je een jaarlijkse rente over het gespaarde bedrag. Dit bedrag kan afhankelijk van hoeveel geld er op je spaarrekening staat snel oplopen. De banken hanteren net als bij het lenen van geld verschillende rentes. Het is dan ook belangrijk te letten op de spaarrente van jou bank. Natuurlijk moet je hierbij ook op de andere voorwaarden van een bank letten, want het gaat natuurlijk niet alleen om de hoogte van de rente.

Waarom een studentenrekening openen?

Een studentenrekening is een spaar en betaalrekening speciaal voor studenten. Als student kan je profiteren van extra voordelen bij de bank als je gebruik maakt van een studentenrekening. Een veel gehanteerde voorwaarde van een bank is dat je je studiefinanciering uit moet laten betalen op deze studentenrekening. Als je een studentenrekening opent krijg je bijna altijd een welkomstcadeau van de bank. Dit kan een cadeautje zijn maar soms krijg je ook geld op je rekening gestort als dank. Het belangrijkste is dat een studentenrekening bijna altijd gratis is. Een gewone betaalrekening kost altijd geld, maar studenten kunnen hier altijd korting op krijgen.