Lenen als student

Menig aankomend student zit met de handen in het haar wanneer wordt vernomen wat de kosten zijn om een studie te volgen. Je hebt geen tijd, energie en zin om een jaar te werken om je studie te betalen en ook je ouders kunnen je helaas niet helpen. Gelukkig zijn er genoeg opties om dit probleem op te lossen en de meest voor de hand liggende is misschien wel het aanvragen van een studentenlening. Er ontstaat vaak enige angst wanneer wordt gesproken van een studentenlening, maar zo gek is het niet. Er zijn tal van afgestudeerden die de studie succesvol hebben afgesloten door daarvoor een lening af te sluiten. Wij raden studenten aan om zich goed in te lezen in studentenleningen zodat er verstandige beslissingen worden genomen. Daarom hebben wij deze website ook gemaakt: om jou objectief te informeren over alles rondom leningen voor studenten. We hopen dat je na het doorlezen van deze site met zekerheid kunt zeggen dat je een besluit hebt genomen waar je de rest van je leven profijt van hebt. Maar eigenlijk zijn we daar al van overtuigd, dat gaat goedkomen.Studentenlening

Jou als aankomend student informeren over studentenleningen is het belangrijkste dat wij met deze website willen bewerkstelligen. Er is namelijk heel veel informatie op het internet te vinden over een studentenlening, maar je weet nooit welke informatie nou echt belangrijk en waarheidsgetrouw is. Daar hopen wij voor jou verandering in te brengen. Niet alleen doen we aan objectieve berichtgeving, ook geven we een overzichtelijk beeld van alle opties die je hebt als aankomend student. Een studentenlening moet namelijk pas aangevraagd worden na lang beraad, dat doe je niet zomaar. Studentenleningen zijn anders dan normale leningen, hou daar rekening mee. De rente die je betaalt voor een studentenlening is lager dan bij een ander soort lening. Dat klinkt mooi en dat is het ook. Je moet wel echt een student zijn om een studentenlening te krijgen, dus niet iedereen komt daarvoor in aanmerking.

Omstandigheden rondom lenen

Er zijn veel omstandigheden die mede bepalen hoe jouw studentenlening eruit komt te zien en of je er überhaupt één kunt krijgen. Ten eerste is het bijna altijd een eis dat je een HBO-opleiding doet of op de universiteit studeert. Bij een lagere opleiding is een studentenlening niet echt een optie, er zijn maar weinig aanbieders die daaraan beginnen. Als je wel in aanmerking komt voor een studentenlening (dus waarschijnlijk doe je dan HBO of WO) is de studie die je doet ook nog bepalend voor de soort lening die je krijgt. Daarnaast spelen het inkomen van je ouders, je thuissituatie etc. een belangrijke rol. Een studentenlening is dus niet een vaste lening voor iedereen, maar zo’n lening hangt af van heel veel verschillende factoren.

Kosten van een studentenlening

Niets is gratis in deze wereld en dat geldt ook zeker voor de studentenlening, maar in tegenstelling tot een gewone lening is een studentenlening niet duur. Er zijn mogelijkheden waarbij je maar weinig hoeft te betalen als student. Inderdaad, gelukkig maar. Een enkele aanbieder biedt zelfs de optie voor een gratis lening wanneer je de studie in één keer afrondt. Dat zijn de opties waar je graag meer over wilt lezen en dat gaan we je op deze website ook zeker laten doen. Ga gauw naar de andere pagina’s op deze site om meer te weten te komen over het lenen als student.