Tweede Hypotheek

Wil je je eigen woning gaan verbouwen, maar beschik je niet over de financiƫle middelen? Wellicht kan een tweede hypotheek uitkomst bieden. Met een tweede hypotheek verander je bakstenen in geld, oftewel de overwaarde van je woning wordt in geld omgezet. Een tweede hypotheek is niets anders dan een extra lening op hetzelfde onderpand. De eerste hypotheek op de woning blijft dan ook gewoon van toepassing.

Het is verstandig om voordat je een tweede hypotheek gaat afsluiten bij je huidige hypotheekverstrekker te informeren naar de mogelijkheden. Over het algemeen is het afsluiten van een tweede hypotheek voordeliger bij je huidige kredietverstrekker. Daarnaast staan banken vaak niet te springen om een tweede hypotheek af te sluiten. Dit komt omdat de verstrekker van de eerste hypotheek bij gedwongen het eerste recht heeft op terugbetaling.


Voor- en nadelen tweede hypotheek

Een tweede hypotheek kent een aantal voordelen ten opzichte van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Als de lening wordt gebruikt voor het verbouwen, aankopen of onderhoud van jouw hoofdverblijf, dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Dit kan dus erg gunstig zijn. Daarnaast zijn er ook een aantal nadelen te benoemen. Zo kost het afsluiten van een tweede hypotheek aardig wat tijd en geld. Bereken de kosten hiervan op Hypotheekberekenen.nl. Je zal namelijk opnieuw naar de notaris moeten en er dienen afsluitkosten betaald te worden. Vanwege de kosten is een tweede hypotheek met name aantrekkelijk als je een wat groter geldbedrag wenst te lenen. Een tweede hypotheek wordt vooral afgesloten als mensen besluiten om hun woning te gaan verbouwen. Dit heeft te maken met het fiscale aspect.