Studielening

Studielening

Studenten hebben vaak geen vaste baan, maar wel hoge kosten. Ze moeten bijvoorbeeld kosten als boeken, studiegeld en vaak de huur van een kamer zelf betalen. Hierdoor kunnen de kosten van een lening al snel hoog oplopen. Je wil als student natuurlijk niet op straat staan omdat je even de huur niet kunt betalen. Dit kan voorkomen doordat je even hoge studiekosten hebt gehad. Dit kan iedereen overkomen alleen kunnen studenten vaak geen geld lenen. Vaak wordt een salarisstrookje gevraagd voor het afsluiten van een lening. Een student heeft vaak geen salarisstrookje en dit maakt het lastig om een lening af te sluiten. Bij sommige financieringsmaatschappijen is het voor studenten mogelijk een speciale studielening af te sluiten.


Waarom lenen?

Je kunt een studielening niet alleen gebruiken voor tijdelijk geld, maar ook om je dromen waar te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een master volgen in het buitenland? Of een extra studie volgen tijdens je huidige studie. Met een studentenlening is het mogelijk om de extra kosten voor studenten te betalen. Een studentenlening wordt vaak met een studiefinanciering als onderpand genomen. Als je een lening niet meer kan terugbetalen dan ontvangt de bank de inkomsten van je studiefinanciering. Op deze basis kan je als student snel geld lenen zonder een vaste baan. Met de snelle geldlening kan je als student je dromen waarmaken en bijvoorbeeld die fantastische studiereis maken.

Een studentenlening wordt afgesloten voor een bedrag die je zelf kunt uitkiezen. De rente is vaak variabel, maar met de huidige rentestanden kan je voor weinig geld een lening afsluiten. De kosten van een lening zijn uiteindelijk een stuk lager dan je van te voren had verwacht. Vooral als je online een studentenlening afsluit kan je flink besparen op de kosten van je lening.

Studielening afsluiten

Een studielening afsluiten kan op verschillende manieren. Je kunt een geldlening afsluiten in de vorm van een eenmalige lening of in de vorm van een krediet. Als je tijdelijk gaat studeren in het buitenland dan kan een studentenkrediet de ideale oplossing zijn. Met een studentenkrediet kan je zelf bepalen wanneer je geld opneemt en hoeveel geld je opneemt. Als je vervolgens je krediet aan het aflossen bent dan kan je bovenop het doorlopend krediet weer opnieuw geld lenen. Je kunt zo meerdere bedragen lenen met een studentenlening. Dit is ideaal tijdens een studiereis als je bijvoorbeeld een tijdje in het buitenland verblijft. Een studiefinanciering alleen is vaak niet genoeg. Gelukkig kan je met een studentenlening als nog de reis van je dromen maken en eventueel een extra papiertje verdienen tijdens je opleiding. Zo wordt je studentenlening ineens veel meer geld waard dan de kosten voor de lening met een variabele rente. Je kunt kijken voor de mogelijkheden van een studentenlening bij de bank of een online financieringsmaatschappijen. Je kunt het beste specifiek zoeken op studentenlening omdat lang niet alle banken de mogelijkheid geven om een online lening af te sluiten als student.