IB Groep

Lenen bij de IBgroep

Een studie is niet goedkoop en daarom gaat de Nederlandse overheid uit van 3 partijen die meebetalen aan de bekostiging van je studie: je ouders, de overheid en natuurlijk jijzelf. De overheid verzorgt een basisbeurs, ook wel bekend als studiefinanciering. Daarnaast wordt er van je ouders een bijdrage verwacht in de studiekosten. Mochten je ouders dit niet kunnen betalen, dan kan de overheid hieraan bijdragen met een aanvullende beurs. Tenslotte kun je zelf meebetalen aan je studie, dit kan je doen door een bijbaan te zoeken of part-time te gaan werken of door een studentenlening aan te vragen.


Studiegeld betalen met een lening

Je kan bij de overheid op een aantrekkelijke manier geld lenen als student. Het is goed om je te realiseren dat je de studentenlening bij de IB groep na je studie inclusief rente moet terugbetalen. Een lening van de IB groep heeft een relatief lage rente. De rente voor een studentenlening is voor 2012 vastgesteld op 1,39%. Dit rentetarief wijzigt jaarlijks zolang je nog recht hebt op een lening of prestatiebeurs. Stop je met studeren, dan wordt de rente telkens voor 5 jaar vastgesteld.

Bereken hoeveel je moet lenen bij de IBgroep
Een studentenlening bij de IB-Groep of DUO

Hoeveel lenen bij de IB groep

De hoogte van je studenten lening bij de IBgroep mag je zelf bepalen. Kijk hierbij goed wat je nodig hebt en maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven. De maximale lening van een student in 2012 is vastgesteld op 853,16 per maand. Dit is wat je van de IB groep kan lenen. Het is goed om te weten dat je de hoogte van je studentenlening bij de IB groep maandelijks kan wijzigen. Mocht je tijdelijk geld nodig hebben kan je ook besluiten om enkele maanden geld te lenen bij de IB groep. Na afloop van deze periode kan je de lening weer aanpassen naar een nullening.

Aflossen studentenlening aan de IBgroep

Na afloop van je studie moet je de lening terugbetalen aan de overheid. DUO neemt met je contact op over het maandelijkse bedrag dat je moet gaan terugbetalen. Minimaal moet je maandelijks €45,41 gaan terugbetalen van je lening. Mochten er problemen ontstaan met het terugbetalen van je studentenlening, dan heeft de overheid diverse regelingen om tijdelijk minder of zelfs helemaal niets van je studieschuld af te lossen.