Flitslening

Een flitslening is een mini lening

Wil je snel direct geld lenen, dan kan dat eenvoudig worden geregeld met een flitslening of mini lening. De naam geeft het eigenlijk al aan: in een flits heb je het geld op je bankrekening staan. Hierbij gaat het dan niet om grote bedragen, maar om maximaal een paar honderd euro. Zeer snel en gemakkelijk en bovendien direct beschikbaar. Een bijkomend groot voordeel van een flitslening is dat er geen BKR toetsing en ook geen BKR registratie plaats vindt. De reden hiervoor is dat het om kleine bedragen gaat, tot maximaal 1000 euro, en om korte looptijden, namelijk kleiner dan 3 maanden. Alle leningen groter dan 1000 euro en met een looptijd langer dan 3 maanden moeten namelijk wel worden geregistreerd bij het BKR in Tiel.
Een mini lening voor mini krediet

Deze vorm van snel geld lenen gaat via een sms. Hiervoor stuur je een sms naar de geldverstrekker met het verzoek om een klein bedrag te kunnen lenen en direct krijg je een sms terug met de voorwaarden voor de lening. Lees altijd eerst de voorwaarden goed door en druk dan pas op akkoord. Binnen 10 minuten het je vervolgens het geld op je rekening. Het wordt een mini lening genoemd om dat het hierbij om kleine bedragen gaat met een korte looptijd. Het zijn dus geen grote bedragen en het gaat ook niet om een looptijd van 30 jaar zoals bij een hypotheek. Nee, dit is precies het tegen over gestelde, maar wel zeer handig als je even wat meer geld moet hebben.

Wanneer sluit je een flitslening af?

In de meeste gevallen wordt een flitslening afgesloten in situaties met onverwachte rekening voor bijvoorbeeld reparaties aan een auto of een GSM abonnement wat onverwachts duurder uitvalt. Maar ook bij overige financiƫle tegenvallers, als je even geen geld hebt, een spontane aankoop wilt doen of gezellig een avondje met vrienden wilt stappen en je daarbij even wat geld te kort komt. Het maakt eigenlijk niet uit wat de reden is, je kunt ten allen tijde, wanneer je maar wilt, op elk moment van de dag een flitslening afsluiten. Maar, weer er altijd goed op verdacht dat je de rekening ook weer op tijd moet kunnen terug betalen.Wanneer moet je terugbetalen?

De meeste aanbieders hanteren een duidelijk termijn van bijvoorbeeld 21 of 45 dagen. Binnen dat aantal dagen moet dus het gehele bedrag inclusief kosten zijn terug betaald. Eerder mag natuurlijk ook. Het gaat hier dus echt om kleine bedragen die je voor een hele korte tijd nodig hebt. Wat er ook gebeurt, zorg er altijd voor dat je op tijd terug betaald, want anders is de kans op een eventuele volgende flitslening ook heel klein geworden en raak je de mogelijkheid om geld te lenen zonder BKR ook kwijt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je je leningen altijd op tijd terug betaald, kun je ook altijd gemakkelijk en snel weer geld lenen mocht dat nodig zijn.