ING Studentenlening

Verdorie! De maand is nog maar net begonnen en ik zit weer zonder geld. De huur is weer niet afgeschreven! Pas over twee weken worden mijn verdiensten van mijn bijbaan gestort. Klinkt dit je bekend in de oren? Wellicht is een ING studentenlening dan wat voor jou! Je hebt al je vaste lasten onder elkaar gezet, terwijl het totale bedrag aan inkomsten bovenaan staat. Het verschil is nihil, dus je zou net uit moeten komen. Zelfs dat extra biertje van afgelopen weekend mocht. Ontspannen naast je studie moet je zeker blijven doen, gezien je daar weer nieuwe energie van krijgt.

Ineens zie je het! Bepaalde inkomsten worden te laat gestort, waardoor sommige betalingen nog niet gedaan kunnen worden. Wat nou, als we voor die twee weken een lening bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aanvragen? Zodat betalingen wel op tijd afgeschreven kunnen worden? En wanneer mijn bijbaan loon gestort is dan wordt de lening weer terugbetaald. Zo wordt de rente ook niet zo hoog.Over ING

Laten we eens kijken op de website van ING. Let op! Geld lenen kost geld. Dat is waar! En ik kom al net net uit. Moet ik het dan wel doen? Kan ik niet beter gaan sparen? Hoe kun je sparen als je nauwelijks iets overhoudt? En juist al structureel te kort komt? Op de website van ING studentenlening zie ik de weblink Welke lening past er bij mijn situatie?. Ik ben 20 jaar, en stel ik wil 1000 euro lenen, hoeveel ben ik dan kwijt?

Ik wil rood kunnen staan op mijn Betaalrekening.

Rood staan, dat betekent dat als mijn inkomen nog niet gestort is, dat de huur wel afgeschreven tot maximaal 1000 euro kan worden. Dat is ruim, want de huur is minder. Zodra mijn salaris gestort is, stopt het rood zijn en betaal ik dus geen rente meer. Fijn! Een kwartaallimiet zou dan het beste volgens de website van de ING bij mij passen. Dat houdt in dat ik 1x per 3 maanden een positief saldo heb. Dat ik alleen rente over het bedrag, dat ik rood sta, betaal, en dat mijn maandelijkse inkomsten bepalen hoeveel ik rood mag staan. Dit lijkt mij aantrekkelijk, want ik weet dat de periode dat ik per maand rood zou staan, kort is.

Echter, ik kan ook kiezen voor “Ik wil mijn uitgaven gespreid terugbetalen.” In dat geval raden zij mij aan om een creditcard te nemen. Een creditcard is handig wanneer je in de winkel staat en anders steeds tegen aanloopt dat je niet mag betalen omdat er te weinig geld op de rekening staat. Het lijkt niets te helpen automatische overschrijvingen, zoals de huur.