Lenen met BKR

Geld lenen met BKR

Je hebt een BKR registratie omdat je in het verleden eens (of vaker) niet aan je financiële verplichtingen hebt voldaan. Ondanks het feit dat de meeste krediet- of hypotheekverstrekkers eerst de kredietwaardigheid van hun toekomstige klanten controleren bij het BKR is het in vele gevallen toch mogelijk om een lening te krijgen. Het komt je vast en zeker wel bekend voor: “Onze excuses, maar helaas kunnen wij u geen geldlening verstrekken. U heeft namelijk een negatieve BKR en wij kunnen helaas geen geld lenen aan iemand met een BKR codering.”Heel spijtig natuurlijk, maar dit gebeurd regelmatig en tegenwoordig zelfs steeds meer. En in deze tijd is het al niet gemakkelijk om geld te kunnen lenen. En dan komt daar het probleem ook nog eens bij dat geld lenen met een negatieve BKR registratie voor veel krediet maatschappijen een heel groot brok in hun keel is.

Wat is een BKR registratie?

Het BKR in Tiel geeft aangesloten bedrijven informatie over kredieten en GSM abonnementen die door consumenten zijn afgesloten. De bedrijven gebruiken deze informatie bij hun afweging of het verantwoord is om een krediet te verstrekken. Op deze wijze helpt het BKR de krediet- en betalingsrisico’s zo klein mogelijk te houden alsmede overkreditering en eventuele andere problematische schuldsituaties te voorkomen. Heb je toch een BKR registratie, dan kan een BKR hypotheek uitkomst bieden.


Hoge rente bij geld lenen met BKR

Omdat er de afgelopen jaren steeds mensen in de problemen zijn gekomen en bijvoorbeeld niet meer hun dure GSM abonnementen of laptops konden afbetalen is deze markt voor kredietverstrekkers zeer interessant geworden. Veel consumenten hebben daardoor een BKR registratie gekregen maar hebben ook geld nodig, en daar is door een aantal kredietverstrekkers handig op in gesprongen. Deze kredietverstrekkers gaan de extra risico’s die ze denken te lopen bij consumenten met een BKR registratie namelijk afdekken door krediet met hogere rentes te leveren, waardoor ze een beter rendement hebben en daarmee de risico’s dus compenseren.

Lenen met BKR zegt niet altijd iets over de kredietwaardigheid

Uiteraard zullen ook deze kredietverstrekkers zeer grote risico’s gaan vermijden. Zo zal bijvoorbeeld iemand die werkloos is en weinig uitzicht heeft op werk moeilijker een lening kunnen krijgen. Bij de meeste mensen gaat het in dit geval om zogenoemde “incidenten”. Dat betekent dat ze in het verleden eens een keer een betalingachterstand hebben gehad, maar niet continu of regelmatig. Vaak hebben deze mensen toch een betrouwbare financiële toekomst, waardoor ze voor de kredietverstrekkers tot eigenlijk maar een laag risico vormen en daarmee is het verstrekken van een lening, mede door de hogere rentes, toch interessant.