ABN AMRO Studentenlening

“Verdorie! De energierekening is alweer niet afgeschreven!” Studente Laura wrijft in haar gezicht, en door haar haren heen. Volgende week wordt pas haar studiefinanciering gestort, terwijl deze week al betalingen voor energie, huur en andere zaken betaald moet worden. Het valt niet mee om de financi├źn goed te regelen. Zou ze… Laura vraagt zich af of ze een lening moet vragen. Haar ouders waarschuwen haar altijd dat ze geen lening moet nemen. De rente loopt verschrikkelijk snel op en uiteindelijk ben je meer geld kwijt.

Maar zo kan het toch ook niet?

Laura heeft een betaal- en spaarrekening bij de ABN AMRO. Ze zit achter haar desktop te internetbankieren en zoekt op “Studentenlening”. Als Laura op de vraag “Hoe vraag ik direct een Studentenlimiet aan?” klikt, wordt zij direct doorgeschakeld naar de pagina om het aan te vragen. Dat kan via de Internet Bankieren, maar ook via de post. Laura logt in. Dat gaat het snelste. Ze blijft hangen op de vraag… heb je een negatieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie? Niet dat ik weet, denkt Laura. Ze vult Nee in, dan kan ze tenminste doorgaan met de offerte aanvraag.


Lenen bij ABN AMRO

Wat heeft ABN AMRO veel gegevens nodig! Nee natuurlijk heeft zij geen schuld bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Zij eerder bij haar! Zij moeten het nog storten, niet zij, Laura! En waarom willen ze weten in welk studiejaar ze zit? Toch vult ze alles naar waarheid in. Laura is dit jaar begonnen met haar nieuwe studie. Ah, nu wordt het interessant! Gewenste kredietlimiet: 1000 euro. Ze heeft nog geen leningen, dus bestaande leningen hoeft ze niet over te sluiten naar haar Studentenlimiet. Laura selecteert: “Nee”. De pagina vernieuwt en Laura ziet direct wat zij kan lenen.

Zij krijgt hierbij een aantal opties: wil zij rood staan of wil zij verspreid kunnen betalen? Laura kiest voor rood staan. Daar hoort zij haar mede-studenten ook altijd over. Het voordeel is dat wanneer er weer voldoende saldo op je rekening staat, het rood staan, en dus de lening, ook direct stopt.

Laura besluit om toch nog even verder te kijken. Ze komt op de pagina Welke lening past bij mij?”. Daar ziet zij een berekeningstabel, die automatisch voor haar berekent wat zij mag lenen, of zij het bedrag in 1 keer wilt lenen, telkens opnieuw kunnen lenen wanneer het voormalige bedrag is terugbetaald, en wat voor rente ze een voorkeur voor heeft. De laatste vraag vindt Laura moeilijk. Natuurlijk heeft zij wel van vaste en variabele rente gehoord, maar welke nu aantrekkelijker is? Als de rente heel laag is, vast, maar ze heeft geen idee. Ze kiest “Geen voorkeur”. De best passende lening wordt getoond, de rente wordt als variabel aangegeven.