2e Hypotheek – Een tweede hypotheek afsluiten voor uw woning

Een 2e hypotheek zullen veel mensen niet zomaar afsluiten. Mensen zijn bang dat ze zomaar extra veel kosten moeten maken of in de problemen raken omdat ze een tweede hypotheek hebben, maar een tweede hypotheek kan juist veel voordelen bieden, zeker als het gaat over de belasting. De rente en andere kosten zijn namelijk aftrekbaar. Het is daarom goed om eens bij de Belastingdienst te informeren naar de mogelijkheden die er voor je zijn als je een tweede hypotheek af hebt gesloten. Twijfel je nog? Dan kun je eerst informatie aanvragen en dan de knoop doorhakken. Bekijk de voordelen maar eens, deze zijn erg aantrekkelijk!
2e hypotheek berekenen
Je kunt de 2e hypotheek berekenen. Dit kan op internet, maar je kunt het ook laten doen door de bank waar jij de 2e hypotheek af wilt gaan sluiten. Het voordeel van de bank is dat je meteen alles in een overzicht krijgt, zij kunnen je vertellen wat de maandelijkse kosten zijn en wat er aftrekbaar is van de belasting. De banken zijn allemaal goed op de hoogte van alle informatie en op het internet moet je dit zelf allemaal uitzoeken. Daarom kan een gesprek met de bank of een andere geldverstrekker voor jouw toekomstige hypotheek een goed alternatief bieden. Probeer daarom snel een afspraak te maken om te kijken of je een 2e hypotheek kunt afsluiten en laat de 2e hypotheek berekenen zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Op deze manier kun je meteen achterhalen welke kosten je dan per maand moet gaan maken.

2e hypotheek aftrekbaar
Als je een tweede hypotheek hebt dan is de rente aftrekbaar. Via de belastingdienst kunnen de mogelijkheden worden opgevraagd om te kijken welke kosten van de tweede hypotheek er aftrekbaar zijn. Een 2e hypotheek kan dus volop voordelen gaan bieden wanneer je een tweede huis wilt hebben of wanneer je de kinderen wilt helpen als zij de financiering met de bank nog niet rond kunnen krijgen, omdat ze bijvoorbeeld pas net een baan hebben gekregen. Je kunt dan als ouders bij springen voor een 2e hypotheek. Het voordeel dat de 2e hypotheek aftrekbaar is, is dan ook de reden dat veel mensen het met een gerust hart durven doen en dat dit hen net overhaalt om de tweede hypotheek af te sluiten.

Tweede hypotheek afsluiten
Als je al een woning hebt, is het toch mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. Het kan zijn dat je een tweede woning hebt gekocht, dan kun je op je huis een tweede hypotheek afsluiten. Er zijn ook veel ouders die dit doen voor hun kinderen wanneer zij het huis nog niet helemaal kunnen financieren. De reden om dan een tweede hypotheek af te sluiten is dan goed, er moet dan alleen wel een contract worden opgesteld tussen de ouders en de kinderen, zodat alles goed wordt vastgelegd en de afspraken ook wettelijk geldig zijn. Een notaris zal hierbij belangrijk zijn die kan alle afspraken namelijk mee wettelijk vastleggen.